Vad karaktäriserar snus?

När snus först framkom kunde man karaktärisera snus som en sorts torr tobaksprodukt som innehöll nikotin. Till en början intogs snuset genom näsan, men sedan dess har dess användning förändrats en hel del. Istället för att vara torrt är dagens snus oftast relativt vått och är mer finmalen än tidigare. Dessutom intas dagens snus inte genom näsan utan istället placeras det under läppen där nikotinet kan upptas av kroppen.

Hur får man tag på snus?
Eftersom snusning är något som blivit väldigt vanligt i Sverige så finns det ett stort utbud av snus att hitta i kiosker, livsmedelsaffärer mm. I Sverige kan man bland annat hitta märken som Lundgrens och Swedish Match, där den sistnämnde är det mest populära märket.

Däremot finns det även de som föredrar att tillverka sitt eget snus. På hemsidan http://www.göra-eget-snus.se/ kan man enkelt hitta information om hur man ska gå till väga när man planerar att tillverka sitt eget snus.

Snusets miljöpåverkan
För att tillverka den tobak som snuset innehåller krävs stora mängder av gödsel. Utöver detta används även stora mängder bekämpningsmedel vid odlingen av tobak som påverkar miljön negativt. Dessutom skadas även odlarna ofta av bekämpningsmedlen eftersom de i många fall kan vara omedvetna om den påverkan som bekämpningsmedlen kan ha.

Även torkningen av tobaken påverkar miljön negativt. Detta beror på att man i många länder använder stora mängder ved för eldningen, vilket i sin tur kan leda till avskogning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *